5 نکته مهم که به هنگام انتخاب افزونه وردپرس باید توجه کرد

قبل از هر چیز باید از توسعه دهندگان وردپرسی تشکر کرد که هزاران افزونه مختلف را جهت استفاده به طور رایگان در اختیار عموم قرار داده اند.

اما نمی توان به همه این افزونه ها اعتماد کرد. در واقع برخی از افزونه ها به دلیل کدنویسی ضعیف پس از نصب و فعال سازی وب سایت را دچار مشکل می کنند و برخی دیگر حتی از این هم بدتر بوده و به دلیل داشتن باگ یا حفره امنیتی، امنیت سایت را به خطر می اندازند.

به همین دلیل قبل از اینکه افزونه ای را انتخاب کنید، لازم است مقاله “۵ نکته مهم که به هنگام انتخاب افزونه وردپرس باید توجه کرد” را حتماً بررسی کنید.

۱- انتخاب افزونه براساس امتیاز

آسان ترین روشی که برای انتخاب افزونه ها می توان از آن استفاده کرد، میانگین امتیاز کاربران است. امتیاز هر افزونه را می توانید در مخزن وردپرس و قسمت توضیحات هر افزونه مشاهده کنید:

wordpress-seo-rating

افراد می توانند به افزونه ها از یک تا پنج ستاره امتیاز دهند. توصیه ما به شما این است که از افزونه هایی که کمتر از ۴ ستاره دارند را استفاده نکنید. در واقع افزونه هایی که حداقل ۴ ستاره را ندارند قطعا مشکلی دارند که سایر افراد به آن امتیاز پایین داده اند.

۲- بررسی های کاربران

امتیازهایی که قبلا به آنها اشاره شد، باید همراه با توضیح باشند. پس با خواندن دلیل کاربران برای امتیازی که داده اند، می توانید نقاط قوت و ضعف آن افزونه را متوجه شوید.

برای این منظور نیز بهتر است که نظرات یک و پنج ستاره را بخوانید که دیدی کلی از افزونه به شما ارائه خواهد کرد.

Mailchimp-WordPress-Plugin-Reviews

۳- تعداد نصب فعال

قبل از هر چیز توصیه می شود که از نصب افزونه هایی که کمتر از ۱۰۰۰ نسخه نصب فعال دارند، خودداری کنید.

در واقع تعداد نصب های افزونه نشانگر میزان عملکرد آن افزونه است. به عبارتی ساده تر افزونه هایی که تعداد نصب فعال زیادی دارند، یعنی شناخته شده تر بوده و قطعا عملکرد مناسبی دارند و احتمال بروز مشکل در آنها پایین است.

تعداد نصب های فعال را می توانید در بخش توضیحات افزونه مشاهده کنید:

Yoast-SEO-Active-Installs

۴- بروزرسانی و سازگاری

در صورتی که افزونه ای به طور مداوم بروزرسانی نشود، از امنیت آن به مرور کم می شود! علاوه بر این افزونه ها باید خود را با بروزرسانی های وردپرس هماهنگ کنند تا در عملکردشان مشکلی به وجود نیاید.

جهت مشاهده آخرین بروزرسانی افزونه می توانید از قسمت توضیحات به این اطلاعات دسترسی داشته باشید:

Akismet-Plugin-Last-Updated-Date

در صورتی که بخواهید بدانید این بروزرسانی ها شامل چه تغییراتی بوده است می توانید بر روی Changelog کلیک کنید، تا تغییرات مربوط به هر نسخه را مشاهده کنید.

Akismet-Plugin-Compatibility

در کنار بررسی آپدیت های افزونه بهتر است که همیشه به سازگاری افزونه نیز توجه کنید. برخی از افزونه ها در نسخه های پیشین کار نمی کنند و در برخی موارد با نسخه های جدید وردپرس سازگار نبوده و در صورت استفاده از آنها، احتمال بروز مشکل وجود خواهد داشت. این اطلاعات را می توانید در همان تب توضیحات افزونه مشاهده کنید:

نکته: برای مشاهده نسخه وردپرس سایت خود می توانید از محیط مدیریت فوتر را نگاه کنید.

۵- پشتیبانی و مستندات

تمام افزونه ها در همان صفحه مربوط به خود افزونه بخشی را جهت پشتیبانی دارند که در تصویر زیر مشخص شده است:

WordPress-Plugin-Support-Forum

می توانید بخش پشتیبانی افزونه را بررسی کنید تا متوجه شوید که نویسنده افزونه تا چه اندازه پاسخگوی سوالات و مشکلات کاربران است.

البته لازم به ذکر است که عده ای با این سیستم وردپرس رابطه خوبی نداشته و ترجیح می دهند پشتیبانی را از طریق انجمن ها و سایت مخصوص به خودشان انجام دهند.

بنابراین در صورتی که نویسنده افزونه برای پشتیبانی سایت دیگری را معرفی کرده بود، آن موقع بهتر است که سایت معرفی شده را بررسی کنید.

در کنار پشتیبانی، وجود بخشی به عنوان راهنمای کار با افزونه می تواند برای خیلی ها مفید باشد.

به عبارتی ساده تر همه افراد دانش فنی لازم را ندارند و به همین دلیل وجود فایل مستندات که شرحی از نحوه کار با افزونه را داشته باشد، می تواند کار شما را راحت کرده و کمتر دچار مشکل شوید.

جمع بندی

افزونه ها قسمت مهمی از سیستم مدیریت محتوای وردپرس را تشکیل می دهند، اما این بدان معنا نیست که شما می توانید به هر افزونه ای اعتماد کرده و در سایت خود استفاده کنید.

افزونه هایی که مشکلات امنیتی و یا عملکردی داشته باشند، می توانند سایت شما را با خطر بیندازند و مشکلات متعددی را بوجود آورند. از این رو لازم است نکاتی که گفته شده را به هنگام انتخاب افزونه مد نظر داشته باشید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

از زمانی که اولین سایت خودم رو با وردپرس راه اندازی کردم به این سیستم مدیریت محتوا علاقه مند شدم و برای راه اندازی اکثر سایت ها از اون استفاده کردم.

۱ نظر در حال حاضر

  1. مطالب مفید و خوبی دارید، موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *