جوملا یک سیستم مدیریت محتوای بسیار خوب است اما نسبتا پیچیده نیز است , بدون تردید بسیاری از مدیران وب سایت ها که دانش فنی کاملی را ندارند ترجیح می دهند که یک سیستم ساده تری را برای بستر وب سایت خود انتخاب کنند.
به همین دلیل است که حدود ۶۰ درصد وب سایت های فعال اینترنتی از وردپرس برای راه اندازی وب سایت خود استفاده می کنند و این میزان برای جوملا ۱۵ درصد است. اما چه دلیلی وجود دارد که کاربرانی که از سیستم مدیریت محتوای جوملا استفاده می کنند از جوملا به وردپرس مهاجرت کنند:
۱- مهمترین ویژگی که باید یک وب سایت داشته باشد ظاهر کاربر پسند آن و تنوع ظاهری است. خوشبختانه وردپرس به دلیل کاربران زیادی که دارد دارای چند صد هزار قالب با ویژگی های مثل ریسپانسیو, امنیت و …. با کاربری هایی مختلفی مثل فروشگاهی ,خبری و … است که شما می توانید متناسب باسلیقه خود هرکدام از آنها را انتخاب و نصب کنید .علاوه بر آن شما می توانید قالب هایتان را حتی بدون یک خط کدنویسی ویرایش کنید و در اختیار کاربران خود قرار دهید.
۲- به روز رسانی آسان: همان طور که می دانید دنیای دیجیتال هر روز در حال پیشرفت و تغییر است. هر روز نرم افزار ها به روز رسانی می شوند و امکانات زیادی به آن ها اضافه می شود. وردپرس هم از این معرکه دور نبوده و می تواند هم به صورت خودکار و هم به صورت دستی به روز رسانی شود.
۳- افزونه ها: یکی از بزرگترین ویژگی های غیر قابل انکار وردپرس مجموعه عظیمی از افزونه هاست که تقریبا تمام احتیاجات شما را برطرف خواهد کرد.درکل محیطی مثل وردپرس با ابزار های متنوع جهت طراحی و توسعه ی وب نخواهید یافت!
۴- هسته مرکز وردپرس بسیار قدرتمند و دارای معماری منظم و بهینه ای است؛ لذا در سرعت بارگذاری سایت شما تاثیر بسزایی دارد و سئو سایت شما را بالا می برد.
نحوه انتقال وبسایت خود از جوملا به وردپرس :
۱- ابتدا باید شما وردپرس را در هاست مورد نظر نصب کنید. که اگر به این موضوع آشنا نیستید نحو نصب وردپرس در دایرکت ادمین و نحو نصب وردپرس در سی پنل مطالعه کنید
۲- بعد از نصب وردپرس پلاگین FG joomla to wordpress را نصب و فعال کنید.
۳- به قسمت ابزار ها بروید و روی درون ریزی کلیک کنید.
۵- حال در مقابل خود لیستی از سیستم ها برای ایمپورت به شما نمایش داده خواهد شد.بر روی جوملا کلیک کنید.صفحه ی پایین برای شما نشان می شود.
۴- حال به اطلاعات دیتابیس لازم داریم, برای همین شما می توانید وارد کنتر پنل سایت جوملایی خود شوید و سربرگ تنظیمات > تنظیمات کلی سربرگ تنظیمات دیتابیس را مشاهد می کنید.
نکته : علاوه بر آن می توانید در فایل configuration.php را باز کرده و اطلاعات را از آنجا بردارید.
۵- وارد هاست شوید در قسمت file manager در مسیر public_html محل نصب جوملا بروید فایل مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی ادیت کلیک کنید .حال شما می توانید اطلاعات ارتباط با دیتابیس را مشاهده نمایید.
این اطلاعات را کپی کرده و در فیلد های مربوطه در افزونه وارد کنید. برای اطمینان بر روی test the database connection کلیک کنید.
نکات قابل توجه:
۱- گاهی ممکن است import انجام نشود این به آن دلیل است که هاستینگ سایت شما گزینه ی allow url را در فایل ini غیر فعال می باشد.
۲- گاهی ممکن است پیام Fatal error: Allowed memory size of **** bytes exhausted دریافت کنید .که زیاد نگران نباشید شما می توانید با افزایش php memory آن را برطرف کنید.
در نهایت بر روی دکمه ی import content from joomla to wordpress کلیک کنید.عملیات امپورت ممکن است با توجه به حجم اطلاعت شما زمان زیادی بگیرد اما در آخر پیغامی مبنی بر تمام شدن عملیات دریافت خواهید کرد .حال نوبت به تصحیح لینک های داخلی سایتتان شد؛ برای این کار روی روی modify internet links در قسمت پایین کلیک کنید تا تمامی لینک های ناقص تصحیح شوند. در آخر می توانید افزونه را غیر فعال کنید.