اگر شما هم از طرفداران اجرای ترفندها و کدهای وردپرسی بر روی قالب شخصی وب سایتتان هستید و دوست دارید پوسته سایتتان را خودتان، به دلخواه خودتان تغییر دهید، حتما با فایل functions.php آشنایی دارید. بسیاری از کدهای مورد نیاز جهت شخصی سازی بخش های مختلف پوسته، در این فایل قرار داده می شود.
حال فرض کنید شما تصمیم به تعویض پوسته وب سایت وردپرسی خود گرفته اید، واضح است که با تغییر پوسته فایل functions.php نیز تغییر پیدا کرده و کدهایی که در فایل functions.php پوسته قبل اعمال کرده بودید از بین می رود.
حتی اگر تصمیم به تغییر پوسته سایت خود نداشته باشید، جایگذاری کدها در functions.php دارای دو عیب است. اول آن که با قرار دادن کدهای زیاد حجم این فایل افزایش می یابد و دوم آن که با قرار دادن کدی در آن ممکن است کد به درستی عمل نکند و باعث ایجاد مشکل در پوسته سایتتان شود.
راهکار چیست؟
بهترین راهکار آماده کردن یک پلاگین شخصی برای وب سایت وردپرسی تان است.
شاید فکر کنید که این کار سختی است و شما چون با کد نویسی PHP آشنایی ندارید از پس آن بر نمی آیید، اما اشتباه نکنید! ما در این آموزش به شما خواهیم گفت که چگونه در چند مرحله و به آسانی برای وب سایتتان یک پلاگین شخصی آماده کنید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
پلاگین اختصاصی سایت (Site-Specific Plugin) چیست؟
هر چند در مقدمه، توضیحاتی در این باره دادیم اما جهت روشن تر شدن مسئله، توضیحات بیشتری می دهیم.
پلاگین اختصاصی سایت ،فایلی است که توسط کاربر ساخته شده و در آن اسکریپت هایی که عملکرد خاصی را انجام می دهند اما مرتبط با قالب سایت نیستند، قرار داده می شود.
برای مثال شما در وب سایتی ثبت نام کرده اید و پس از تکمیل ثبت نام مشاهده کرده اید که به صفحه خاصی هدایت شده اید.
حال می خواهید برای سایت خود نیز از چنین ترفندی استفاده کنید. به این منظور سایت راهنمای وردپرس را باز کرده و در قسمت جستجو عبارت “هدایت کاربران” را جست و جو می کنید، یکی از نتایج جستجو “هدایت کاربران به صفحه خاص پس از ثبت نام در وردپرس” که همان نوشته مد نظر شما است می باشد.
با مطالعه نوشته، خواهید دید که در آن گفته شده یک سری کد را در فایل functions.php جایگذاری کنید، شما به جای جایگذاری کدها در functions.php می توانید آن ها را در پلاگین اختصاصی وب سایتتان جایگذاری کنید تا حتی اگر پوسته سایتتان را عوض کردید این کدها همچنان باقی بمانند.
همچنین با این کار اگر قطعه کدی مشکل داشت، احتمال زیاد باعث سفید شدن صفحه مربوط به پلاگین و یا حتی سایت خواهد شد که شما به راحتی از طریق C Panel سایت قادر به غیر فعالسازی پلاگین خواهید بود، اما اگر functions.php آسیب ببیند و هیچ پشتیبانی نیز تهیه نکرده باشید، چه خواهید کرد؟!
ساخت پلاگین اختصاصی سایت با چند کلیک!
خب فکر کنم توضیحات به قدر کافی بوده و اکنون نوبت شروع کار است.
گام اول:
در مسیر wp-content/plugins یک پوشه ساخته و نام آن را به دلخواه انتخاب کنید (/wp-content/plugins/yoursitename-plugin/)
گام دوم:
نرم افزار Notpad را باز کرده و فایلی با نام مطابق الگوی روبرو بسازید. (“yoursitename-plugin.php”)
گام سوم:
کد زیر را در فایل ساخته شده جایگذاری کنید.
<?php /* Plugin Name: Site Plugin for example.com Description: Site specific code changes for example.com */ /* Start Adding Functions Below this Line */ /* Stop Adding Functions Below this Line */ ?>
گام چهارم:
فایل ساخته شده را در فولدری که در مرحله اول ساختید آپلود کنید
گام پنجم:
به داشبورد وردپرس رفته و از صفحه “افزونه ها” افزونه ساخته شده را فعال کنید.
به همین راحتی! کار به پایان رسید. امیدواریم این آموزش نیز مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. ضمنا این نکته را یادآور می شوم که شما کدهایی که در آموزش های مختلف گفته شده در فایل functions.php قرار دهید، می توانید آن ها را در پلاگین اختصاصی وب سایتتان جایگذاری کنید.
پیروز باشید…