عملکرد وب سایت در گرفتن رتبه و بازدید نقش بسیار مهمی دارد و موتورهای جستجو نیز توجه ویژه ای به آن دارند، به همین دلیل بهینه سازی عملکرد سایت از کارهایی است که باید بر روی تمامی وب سایت ها انجام گیرد. بدین منظور سرویس های زیادی وجود دارند که اطلاعاتی در خصوص عملکرد وب سایتتان ارائه می کنند که یکی از بهترین ها در این زمینه بدون شک GTmetrix است که در ادامه آموزش کار با این ابزار را به شما نشان خواهیم داد.
آموزش استفاده از سایت GTmetrix
برای درک بهتر آموزش پیشنهاد می شود شما هم مانند ما مراحل را طی کنید. بنابراین قبل از هر چیزی به وب سایت gtmetrix.com مراجعه کرده و آدرس سایت خود را در کادر مربوط وارد کنید و دکمه GO را بزنید تا عملیات پردازش شروع شود.
عملیات آنالیز صفحه کمی طول خواهد کشید که باید منتظر بمانید! پس از آن صفحه ای مربوط به گزارش آماده می شود.
تصویر فوق که قسمتی از صفحه مربوط به گزارش ارائه شده توسط GTmetrix است، اطلاعات کلی را در اختیار شما قرار می دهد.
Performance Scores
- PageSpeed Score: امتیازی که به سرعت و عملکرد سایت داده می شود.
- YSlow Score: امتیازی که براساس استانداردهای تعریف شده یاهو داده می شود.
Page Details
- Page Load Time: مدت زمان بارگزاری صفحه (بهتر است زیر ۵ ثانیه باشد)
- Total Page Size: حجم صفحه شامل تصاویر، استایل ها، متن و…
- Requests: تعداد درخواست ها (هرچقدر بیشتر باشد فشار بیشتری به سرور وارد می شود)
اطلاعات PageSpeed
در قسمت امتیازها همانطور که مشاهده کردید GTmetrix امتیاز ۸۹% را برای فاکتور PageSpeed داده است. برای اینکه بدانید این امتیاز چگونه بدست آمده است و چه مواردی در آن نقش دارند کافیست کمی به پایین بروید تا ریز اطلاعات را مشاهده کنید.
این جدول از چهار ستون تشکیل شده است:
- RECOMMENDATION: توصیه ها یا همان مواردی که باید رعایت شوند.
- GRADE: امتیاز مربوط به همان توصیه
- TYPE: نوع کار را مشخص می کند. برای مثال CSS به فایل استایل اشاره دارد.
- PRIORITY: اولویت موارد را مشخص می کند.
برای مثال در توصیه ها به بهینه سازی تصاویر Optimize images اشاره شده است که امتیاز ۸۲% به آن داده شده است. این عدد نشان می دهد که تصاویر سایت ما به طور کامل فشرده سازی نشده اند.
با بررسی سایر موارد می توان اطلاعات مربوط به همان مورد را بدست آورد. برای مثال دوم می توان به Leverage browser caching اشاره کرد که اتفاقا در این خصوص ضعف قابل توجهی دیده می شود.
اگر در مورد توصیه های گفته شده اطلاعی ندارید کافیست بر روی گزینه مورد نظر کلیک کنید تا اطلاعات بیشتر نمایش داده شود. (به تصویر زیر نگاه کنید)
همانطور که مشاهده می کنید بر روی Make fewer HTTP requests در تب YSlow کلیک کرده ایم که توضیحات آن در تصویر مشخص است.
از این توضیحات می توان فهمید که تعداد فایل های جاوااسکریپت (۲۳ فایل) و استایل (۲۰ فایل) زیاد بوده و بهتر است با ادغام کردن آنها از تعداد درخواست های ارسالی به سمت سرور کاهش داد.
با کلیک بر روی دکمه What this mean? می توانید اطلاعات بیشتری را در آن خصوص بدست آورید.
نحوه بهینه سازی با GTmetrix
شما الان آماده بهینه سازی سایت وردپرسی خودتان هستید! اما چطور؟ خیلی راحت؛ کافیست آدرس سایت خود را در این سرویس وارد کنید تا گزارش مربوط به وب سایت شما را ایجاد کند. سپس باید به توصیه های موجود در PageSpeed و YSlow نگاه کنید و ببینید کدام یک از موارد نیاز به بهینه سازی دارند تا با انجام دادن آنها عملکرد سایت خود را بهبود بخشید.
گزارش تخلف دیدگاه در وردپرس با Safe Report Comments