یکی از بخش های بسیار حساس و مهم هر وب سایت و مخصوصاً وب سایت های وردپرس ، بانک اطلاعاتی آن می باشد .
این بخش هم مانند هر موجودیت دیگری در دنیای مجازی از آسیب در امان نیست . پس باید برای جلوگیری از صدمه دیدن و بازیابی آن بعد از آسیب های احتمالی کارهایی را انجام داد .
روش های مختلفی مانند ، استفاده از افزونه ها ، استفاده از نسخه فول بک آپ یا Full Backup (نسخه پشتیبان کامل) و روش دستی برای ایجاد نسخه پشتیبان از بانک اطلاعاتی وردپرس وجود دارند .
در این بین مطمئن ترین و ساده ترین روش برای ایجاد نسخه پشتیبان ، استفاده از روش دستی است که از مزایای آن می توان به استاندارد و مطمئن بود فایل پشتیبان ، کم حجم بودن (مثلاً در روش فول بکاپ حجم فایل نهایی بالاست) و همچنین عدم استفاده از ابزارهای اضافه اشاره کرد .
در این مقاله به شما نشان می دهیم که چگونه از بانک اطلاعاتی وردپرس خود که بیشترین اطلاعات حساس و زمانبر شما را در خود جای داده است ، به صورت دستی و تنها در چند مرحله بسیار ساده نسخه پشتیبان یا بکاپ (Backup) تهیه کنید .
مهم نیست که شما از چه کنترل پنلی در هاست خود استفاده می کنید و یا اینکه در هاست واقعی در حال استفاده از وردپرس هستید و یا در لوکال هاست ، زیرا روش کار در همه مشابه است .
ابتدا وارد بخش کنترل پنل هاست خود شوید و در قسمت مربوط به بانک های اطلاعاتی بر روی گزینه phpmyadmin کلیک کنید .
در صفحه phpmyadmin در لیست بانک های اطلاعاتی در نوار کناری سمت چپ روی بانک اطلاعاتی مورد نظرتان که می خواهید از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید را انتخاب کنید .
ما بانک اطلاعاتی be را انتخاب کرده ایم . در صفحه باز شده روی گزینه Export در بالای صفحه کلیک کنید .
در صفحه مربوط به Export گرفتن یا نسخه پشتیبان در قسمت Export Method یا روش خروجی گرفتن ، گزینه Quick – display only the minimal options را انتخاب کنید .
همچنین در بخش Format گزینه SQL را انتخاب کنید . و در نهایت روی دکمه GO کلیک کنید .
در تصویر زیر مراحل کار به همراه گزینه هایی که باید انتخاب شوند ، را مشاهده می کنید .
بعد از زدن دکمه GO ، فایل نسخه پشتیبان بانک اطلاعاتی ، با پسوند sql ، به صورت اتوماتیک دانلود می شود .
این فایل را در یک مکان امن نگهداری کنید ، تا در زمان لازم آن را درون ریزی یا ایمپورت کنید .
نحوه استفاده از این فایل sql را می توانید در مقاله “درون ریزی یا ایمپورت اطلاعات در بانک اطلاعاتی وردپرس” را مشاهده کنید
امیدوارم این مقاله آموزشی مورد پسند شما واقع شده باشد .
شاد باشید 🙂
سلام متشکرم ولی نیاز به این همه مراحل نیست!
از همون کنترل پنل دایرکت ادمین وارد بخش sql management بشین و بعد بر روی لینک دانلود در کنار هر دیتابیس کلیک کنین تا یک فایل gz به شما بده (دیتابیس)
روش شما هم درسته ولی روش گفته شده در بالا اطمینان بیشتری داره – مورد داشتیم همون فایل gz باز نشده ولی sql اوکیه