در مقاله “۱۰نکته برای بهینه سازی فید RSS وردپرس” با ما همراه باشید :
بسیاری از کاربران از فید RSS سایت خود غافل هستند، چه برسد به آن که بخواهند آن را بهینه سازی کنند. پس اگر شما این مقاله را می خوانید یعنی یک وبمستر حرفه ای هستید که حتی به کوچک ترین مسائل سایت خود اهمیت داده و در جهت بهبود آن تلاش می کنید. ما در این آموزش نکاتی را به شما خواهیم گفت که با انجام دادن آنها می توانید فید سایت را بهینه سازی کرده و اعضای بیشتری را برای سایت خود جذب کنید.
۱- بهینه سازی RSS وردپرس برای Feedly
Feedly نام سرویس فیدخوانی است که رشد سریع و قابل توجهی داشته است. با بهینه سازی فید وردپرس برای فیدلی می توانید نمایش بهتری را در این سرویس برای اعضای خود ارائه دهید.
برای انجام این کار ابتدا افزونه Optimize Your Feed for Feedly را نصب و فعال کنید. سپس به مسیر تنظیمات»OYFFF مراجعه کنید تا بتوانید تنظیمات افزونه را برای سایت خود انجام دهید.
با استفاده از این افزونه می توانید برای سایت خود یک تصویر کاور مشخص کنید تا اگر شخصی فید سایت شما را در فیدلی جستجو کرد، در کنار مشخصات سایت آن تصویر نیز نمایش داده شود.
البته نکته ای در خصوص استفاده از این افزونه وجود دارد، و آن هم استفاده از تصویر SVG برای لوگوی سایت است. بنابراین اگر لوگو سایت شما در فرمت های رایج دیگر مانند PNG و JPG است، ابتدا آن را با استفاده از نرم افزارها و یا ابزارهای آنلاین به تصویر SVG تبدیل کنید و سپس آن را به عنوان تصویر لوگو در تنظیمات افزونه وارد کنید.
۲- افزودن دکمه دنبال کردن در فیدلی به نوشته ها
پس از اینکه فید سایت را برای فیدلی بهینه سازی کردید، بهتر است که دکمه های دنبال کردن سایت تان در این سرویس را به سایت خود اضافه کنید. با این کار بازدید کنندگان سایت می توانند به صورت مستقیم در فید سایت شما عضو شوند.
برای استفاده از دکمه ها می توانید از دکمه های مختلف که در خود سایت فیدلی وجود دارند استفاده کنید. برای این منظور اینجا کلیک کنید و سپس در صفحه باز شده دکمه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس آدرس فید را هم وارد کنید تا در نهایت کد مخصوص جهت استفاده در سایت ایجاد شود.
۳- نمایش خلاصه محتوا در فید RSS وردپرس
در صورتی که کل محتوا در فید RSS درج شود، کاربر می تواند آن مقاله را به طور کامل از سرویس خبرخوان خود مطالعه کند. این کار باعث می شود که بازدید از صفحات سایت شما کاهش پیدا کند و به زبانی ساده تر برای سایت تان خوب نیست. پس بهتر است که از خلاصه محتوا به جای کل محتوا در فید استفاده کنید. در این صورت اگر کاربر از محتوای منتشر شده خوشش بیاید، برای مطالعه کامل آن به وب سایت شما مراجعه خواهد کرد.
برای انجام این کار کافیست که به مسیر تنظیمات»خواندن مراجعه کرده و از آنجا نمایش محتوا در فید RSS سایت را بر روی خلاصه محتوا تنظیم کنید. البته در همان صفحه می توانید تعداد مطالب نمایش داده شده در فید را هم مدیریت کنید.
۴- افزودن متن به قبل یا بعد از محتوا در فید RSS
آیا می خواهید که به ابتدا یا انتهای مطالب نمایش داده شده در فید RSS متنی را اضافه کنید؟ اگر از افزونه سئو Yoast استفاده می کنید، این کار به راحتی با مراجعه به قسمت “پیشرفته” در تنظیمات افزونه قابل انجام است. در این صفحه از تب RSS می توانید برای افزودن متن مورد نظر خود استفاده کنید.
برای این متن بهتر است که از لینک به نوشته سایت خود نیز استفاده کنید. در واقع این کار باعث می شود که گوگل سایت شما را به عنوان منتشر کننده اصلی مطلب شناسایی کند.
۵- اضافه کردن پست تایپ های سفارشی به فید RSS
در بیشتر سایت های وردپرسی از پست تایپ های سفارشی استفاده می شود، و این در حالی است که سیستم وردپرس به صورت پیشفرض تنها نوشته ها را در فید RSS نمایش می دهد. بنابراین اگر شما هم در سایت خود از پست تایپ های سفارشی استفاده کرده اید، می توانید آنها را هم به فید RSS سایت اضافه کنید تا مطمئن شوید که دنبال کنندگان فید محتوایی را از دست نخواهند داد.
برای انجام این کار می توانید کدهای زیر را به فایل functions.php پوسته فعال سایت خود اضافه کنید:
function myfeed_request($qv) { if (isset($qv
[‘feed’]) && !isset($qv[‘post_type’]))
$qv[‘post_type’] = array(‘post’, ‘books’, ‘movies’);
return $qv;
}
add_filter(‘request’, ‘myfeed_request’);
در این کد ما علاوه بر نوشته ها، پست تایپ های سفارشی books و movies را هم جهت نمایش در فید اصلی سایت مشخص کردیم. تنها کاری که اکنون باید انجام دهید جایگزین کردن نام پست تایپ ها می باشد.
۱۰نکته برای بهینه سازی فید RSS وردپرس
۶- امکان عضویت در فید RSS از طریق ایمیل
همه کاربران از سرویس های فید خوان استفاده نمی کنند، بنابراین بهتر است که امکان عضویت در فید با استفاده از ایمیل را فراهم ساخت. این موضوع برای وب سایت های فارسی زبان بسیار مهم خواهد بود، چراکه آمار کاربرانی که از سرویس های فیدخوان استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که عضو خبرنامه های ایمیلی می شوند، بسیار کمتر است.
بنابراین این امکان را در سایت خود فراهم سازید، تا افراد بتوانند به راحتی و با وارد کردن آدرس ایمیل خود عضو خبرنامه سایت شما شوند تا با انتشار مطالب در سایت، آنها را در صندوق ورودی ایمیل خود دریافت کنند.
۷- امکان عضویت در دسته بندی های خاص در وردپرس
هر دسته در وردپرس برای خود یک فید RSS اختصاصی دارد. این بدان معناست که می توانید عضویت در فید سایت خود را به دسته های خاص نیز محدود کنید. این مورد برای وب سایت هایی که دسته بندی های مختلف و زیادی دارند، می تواند بسیار مفید باشد.
با این کار کاربران نیز می توانند تنها در دسته های مورد نیاز خود عضو شوند و دیگر مطالبی را که به دریافت آنها علاقه ای ندارند، را در سرویس فیدخوان یا ایمیل خود دریافت نکنند.
۸- به تاخیر انداختن نمایش پست ها در RSS
وب سایت های خبرخوان که مطالب سایت شما را بازنشر می کنند، به طور معمول از فید RSS استفاده می کنند. به همین دلیل با به تاخیر انداختن نمایش پست ها در RSS می توانید محتوای سایت خود را زودتر در موتورهای جستجو ایندکس کنید و از کپی مطالب در سایت های دیگر خیالتان راحت باشد.
برای دریافت آموزش این کار به نوشته “آموزش به تاخیر انداختن نمایش پست ها در RSS” مراجعه کنید.
۹- امکان عضویت در فید نویسنده خاص
اگر محتوای سایت شما توسط چندین نویسنده تولید می شود، ممکن است برخی کاربران به نوشته های نویسنده خاصی علاقه بیشتری نشان دهند و تمایل داشته باشند که مطالب آن نویسنده را دریافت کنند. پس برای این دسته از کاربران سایت خود این امکان را فراهم سازید تا به عضویت فید نویسنده های سایت در بیایند.
برای این منظور می توانید دکمه اشتراک در فید را به قسمت معرفی نویسنده (بیوگرافی) اضافه کنید.
۱۰- استفاده از دکمه های به اشتراک گذاری در RSS
برخی از فیدخوان های مدرن مانند فیدلی این امکان را فراهم می سازند تا افراد بتوانند مطالب موجود در را در شبکه های اجتماعی نیز به اشتراک بگذارند، و البته سرویس های زیادی این امکان را ندارند! پس بهتر است که خودتان یکبار برای همیشه این کار را انجام دهید.
ابتدا تصویر ایکون شبکه های مورد نظر خود را از طریق بخش رسانه در وردپرس آپلود کنید و آدرس هر یک را در جایی یادداشت کنید. سپس کدهای زیر را به فایل توابع پوسته فعال سایت اضافه کنید:
// add custom feed content function wpb_add_feed_content($content) { // Check if a feed is requested if(is_feed()) { // Encoding post link for sharing $permalink_encoded = urlencode(get_permalink()); // Getting post title for the tweet $post_title = get_the_title(); // Content you want to display below each post // This is where we will add our icons $content .= '
‘; } return $content; } add_filter(‘the_excerpt_rss’, ‘wpb_add_feed_content’); add_filter(‘the_content’, ‘wpb_add_feed_content’);
در نهایت آدرس تصاویر که در مرحله قبل را یادداشت کرده باشید، در کدهای فوق جایگزین کنید.