مقاله “۱۸ ترفند مفید برای افزایش سرعت و عملکرد وردپرس” ترفند های قابل توجهی معرفی کرده . لطفا در ادامه همراه باشید :
آیا می خواهید سرعت سایت وردپرسی خود را افزایش دهید؟ وب سایت هایی که سرعت بازگذاری صفحات آنها سریع است، ارتباط بهتری با بازدید کنندگان سایت خود برقرار کرده و در نتیجه بازدید از صفحات و مدت زمان ماندگاری در سایت افزایش پیدا خواهد کرد که به سئو سایت کمک فراوانی می کند. پس با ما در راهنمای وردپرس همراه شوید تا روش هایی را به شما بگوییم که بتوانید سرعت سایت وردپرسی خود را افزایش دهید.
۱- انتخاب هاست مناسب
انتخاب هاست مناسب برای موفقیت سایت یک تصمیم مهم می باشد. هاست بستر اصلی سایت را تشکیل می دهد، بنابراین اگر این بستر کیفیت لازم را نداشته باشد سایت شما نیز به عملکرد مطلوبی نخواهد رسید. به عبارتی ساده تر از هر روشی که برای افزایش سرعت سایت استفاده کنید، در صورت ضعف هاست با شکست مواجه خواهد شد. به همین دلیل است که هاست را به عنوان گزینه اول در نظر گرفته ایم. پس اگر هاست سایتتان کیفیت لازم را ندارد، حتما هرچه زودتر به فکر تغییر هاست باشید.
اگر نمی دانید که چگونه یک شرکت مناسب برای میزبانی سایت خود پیدا کنید، توصیه می شود که مقاله “۴ فاکتور مهم برای انتخاب شرکت هاستینگ مناسب برای وردپرس” را مطالعه کنید.
۲- استفاده از افزونه کش
وردپرس با PHP که یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است، نوشته شده است. این بدان معناست که هر صفحه از سایت شما برای نمایش باید اطلاعات را از پایگاه داده دریافت کند. در اصل هیچ صفحه ای از پیش به طور آماده وجود نداشته و تنها زمانی که بازدید کننده درخواست ارسال می کند، صفحات به صورت پویا ایجاد و تحویل داده می شوند.
این عملیات در سایت هایی با بازدید بالا می تواند کاهش سرعت سایت را درپی داشته باشد. بنابراین بهترین راه حل برای این موضوع استفاده از قابلیت کش است که به لطف وجود افزونه های قدرتمند در این زمینه می توانید به راحتی این عملیات را انجام دهید.
پیشنهاد می شود برای این مورد از افزونه WP Super Cache استفاده کنید که افزونه ای قدرتمند و البته رایگان می باشد.
۳- استفاده از CDN
فایل های ایستاتیک زیادی مانند تصاویر، استایل css و جاوا اسکریپت در وب سایت وجود دارند که به طور معمول تغییری نمی کنند. بنابراین می توان میزبانی این فایل ها را به شبکه های تحویل محتوا (CDN) سپرد. با این کار فایل های مذکور به جای اینکه از هاست سایت شما بارگذاری شوند، از سرورهای CDN ارسال خواهند شد که این موضوع می تواند سرعت سایت شما را افزایش دهد و البته از فشار وارد شده بر سرور سایت نیز بکاهد.
۴- بهینه سازی تصاویر
تصاویر از محتوای جذاب در وب محسوب می شوند و به همین دلیل مدیران وب سایت ها تا حد امکان سعی می کنند که از تصاویر بیشتری استفاده کنند تا بازدید کنندگان را به سایت خود جذب کنند. در صورتی که این تصاویر بهینه سازی نشده باشند، موجب افزایش حجم صفحات وب سایت می شوند که نتیجه آن کاهش سرعت وب سایت می باشد.
به همین دلیل لازم است که شما حتی تصاویر را برای درج در سایت بهینه سازی کنید. البته اگر وقت انجام این تغییرات را ندارید، افزونه هایی مانند WP SMUSH می توانند این فرایند را به طور خودکار برای شما انجام دهند.
۵- استفاده از پوسته های سبک
زمانی که می خواهید برای سایت خود پوسته ای را انتخاب کنید، به سرعت آن پوسته نیز توجه کنید. طراحان برخی از پوسته ها به سرعت پوسته اهمیت خاصی قائل شده و پوسته های خود را به گونه ای کدنویسی و طراحی می کنند که موجب افزایش سرعت سایت می شوند. در مقابل برخی از پوسته ها خود عامل اصلی کندی سایت هستند.
۶- استفاده از افزونه اسلایدر سریع
اسلایدرها از دیگر المان های به کار رفته در وب سایت ها هستند که موجب کاهش سرعت سایت می شوند. با این حال به دلیل کاربرد و زیبایی خاصی که به وب سایت می دهند نمی توان از آنها استفاده نکرد. به همین دلیل بهترین راهکار استفاده از افزونه اسلایدری است که از سرعت بالاتری برخوردار است.
ما در راهنمای وردپرس قبلا به این موضوع پرداخته ایم که می توانید در “مقایسه اسلایدرهای مطرح وردپرس” نتیجه بررسی ها را مشاهده کنید.
۷- استفاده از خلاصه نوشته برای صفحه اصلی و آرشیوها
به صورت پیشفرض وردپرس کل نوشته را در صفحه اصلی و آرشیوهایی مانند دسته ها نمایش می دهد. بنابراین حجم محتوای صفحه اصلی و صفحات دیگر مانند دسته ها، برچسب ها افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه سرعت سایت کاهش پیدا خواهد کرد.
بنابراین با استفاده از امکان “گذاشتن واژهی بیشتر” که نوشته را تقسیم بندی می کند و یا تنظیمات پوسته سعی کنید از نمایش کامل محتوا در صفحات دیگر جلوگیری کنید.
۸- صفحه بندی نوشته های طولانی
اگه برای محتوای سایت خود از مقالات طولانی با تصاویر زیاد استفاده می کنید، بهتر است که آنها را صفحه بندی کنید. برای انجام این کار در وردپرس کافیست که عبارت <!––nextpage––> را در جایی که می خواهید نوشته صفحه بندی شود درج کنید.
۹- صفحه بندی دیدگاه ها
برخی از مقالات به دلیل ماهیت خاصی که دارند، ممکن است تعداد دیدگاه هایی که برای آن مقالات ارسال می شود، زیاد باشد. حال اگر بخواهید که تمام آن دیدگاه ها را در سایت خود نمایش دهید، به دلیل افزایش حجم صفحه سرعت سایت افت خواهد کرد.
برای جلوگیری از این مشکل بهتر است که دیدگاه ها را مانند مقالات طولانی صفحه بندی کنید. برای انجام این کار کافیست که به مسیر تنظیمات»گفتوگوها مراجعه کرده و گزینه صفحهبندی دیدگاهها را فعال کنید.
۱۰- حدف افزونه های غیرفعال
به طور معمول افراد مبتدی افزونه های زیادی را فعال می کنند که البته از بیشتر آنها استفاده ای نکرده و آنها را غیرفعال می کنند. و مشکل اینجاست که این موضوع علاوه بر اینکه باعث می شود حجم فایل بکآپ سایتتان افزایش پیدا کند، موجب کندی سایت نیز می شود.
به عبارتی ساده تر برخی از افزونه ها حتی در حالت غیرفعال کدهایی دارند که در حلقه وردپرس اجرا می شوند، بنابراین بر روی سرعت عملکرد سایت اثر می گذارند. پس بهتر است افزونه هایی را که استفاده نمی کنید را به طور کامل حذف کنید.
۱۱- وردپرس را همیشه بروز نگه دارید
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که به طور مداوم بروزرسانی می شود. در بروزرسانی ها مشکلات امنیتی و باگ ها رفع شده و امکانات جدیدی نیز ارائه می شود.
به عنوان مدیر وب سایت بروزنگه داشتن سایت یکی از مسوولیت های شما است. در واقع بروزنگه داشتن سایت این اطمینان را به شما می دهد که افزونه ها و پوسته ها سایتتان بدون مشکل کار کنند و البته نگران باگ هایی که در نسخه های پیشین شناسایی شده اند، نباشید.
۱۲- فایل هایی ویدیوی را در وردپرس آپلود نکنید
شما می توانید فایل هایی ویدیویی را به طور مستقیم در سایت وردپرسی خود آپلود کنید تا نهایتا با یک پخش کننده HTML5 به سایتتان اضافه شود. شما بهتر است که هرگز این کار را نکنید!
فایل هایی ویدیویی می توانند به سرعت پهنای باند سایت تان را مصرف کنند و با افزایش کیفیت این فایل ها، پهناد باند بیشتری نیز مصرف خواهد شد.
علاوه بر این مشکل وردپرس قادر به شناسایی سرعت اینترنت کاربران نبوده و نمی تواند کیفیت فیلم ها را منطبق با سرعت آنها تنظیم کند. این در حالی است که سایت های میزبانی ویدیو مانند یوتیوب و آپارات با سیستم پیشرفته خود می توانند بهترین حالت ممکن را برای پخش در نظر بگیرند.
۱۳- کاهش درخواست های HTTP خارجی
بیشتر افزونه ها و پوسته های وردپرسی برای فایل هایی مانند تصاویر و یا جاوااسکریپت از کتابخانه های عمومی استفاده می کنند. این کتابخانه های عمومی با اینکه جهت پاسخ دهی سریع تنظیم شده اند اما با این حال اگر تعداد درخواست های HTTP برای فایل های خارج از سایت افزایش پیدا کند، این موضوع می تواند موجب افت قابل توجهی در سایت شوید. سعی کنید تا جایی که می توانید این درخواست های خارجی را کاهش دهید و به حداقل برسانید.
۱۴- کاهش دفعات دریافت اطلاعات از پایگاه داده
شاید جالب باشد که بدانید بیشتر پوسته های وردپرسی در این زمینه ضعف دارند! در بیشتر پوسته ها برای کوچک ترین اطلاعات هم به پایگاه داده سایت درخواست فرستاده می شود که در عمل اصلا نیازی به این فرایند نیست. برای مثال به کدهای زیر که مربوط به کدهای فایل header.php است نگاه کنید:
>
همانطور که مشاهده می کنید، در اینجا طراح پوسته برای مواردی همچون زبان سایت، نوع کدینگ کاراکترها از توابعی استفاده کرده است که اطلاعات را از پایگاه داده دریافت می کنند.
البته این مورد را نمی توان مشکل طراح دانست. چراکه وی نمی داند که سایت شما به چه زبانی است (البته اگر پوسته اختصاصی طراحی نشده باشد) و به اجبار باید از این کدها استفاده کند.
شما می توانید چنین مواردی را با استفاده از پوسته فرزند بهینه سازی کنید. برای مثال می توانید کدهای زیر را به جای کدهای فوق (تا سطر۴) استفاده کنید:
به همین ترتیب اگر با کدنویسی وردپرس آشنا باشید، می توانید بسیاری از درخواست های ارسالی به پایگاه داده را حذف کنید تا سرعت سایت افزایش پیدا کند.
۱۵- بهینه سازی پایگاه داده
با گذشت زمان حجم پایگاه داده سایت به دلیل ارسال نوشته ها و استفاده از افزونه ها افزایش پیدا می کند. در این بین اطلاعات اضافی نیز وجود دارند که نیازی به آنها نیست. برای مثال وردپرس به صورت پیشفرض از نوشته ها رونوشت هایی تهیه می کند تا در صورت بروزمشکل و یا نیاز نویسنده بتوان آنها را بازگردانی کرد. موردی که در خیلی از وب سایت ها به آن نیازی نیست.
همانطور که تا به اینجا متوجه شده اید، وردپرس برای ایجاد صفحات به پایگاه داده مراجعه می کند. با افزایش حجم پایگاه داده ممکن است که عملیات جستجو و دریافت نتیجه کمی طولانی شود و سرعت سایت افت کند.
به همین دلیل لازم است که پایگاه داده را از اطلاعات زائد خالی کرد. برای این منظور می توانید از افزونه WP-Sweep استفاده کنید. این افزونه به شما این امکان را فراهم می سازد تا نوشته ها و برگه های موجود در زباله دان، رونشت ها، متاهای اضافی و غیره را که نیازی به آنها نیست را تنها با یک کلیک حذف کنید.
۱۶- محدود کردن رونوشت ها
در شماره قبلی به رونوشت ها اشاره کردیم که وردپرس به صورت خودکار آنها را ایجاد می کند که می توانند به سرعت فضای پایگاه داده را اشغال کنند. برخی افراد ممکن است سریع به این فکر بیفتند که این امکان را غیرفعال کنند اما ما پیشنهاد بهتری را برای شما داریم.
به جای اینکه رونوشت ها را غیرفعال کنید، می توانید آن را محدود کنید. برای انجام این کار کافیست که کد زیر را به فایل wp-config.php اضافه کنید:
define( 'WP_POST_REVISIONS', 2 );
این کد به وردپرس مشخص می کند که تنها دو رونوشت آخر را ذخیره کند و رونوشت های قدیمیتر را نادید بگیرد.
۱۷- استفاده از Hotlinking
Hotlink Protection حالتی است که برای مقابله با سایت های کپی کار استفاده می شود. در صورتی که شما به عنوان تولید کننده محتوا شناخته شوید، سایت های زیادی به دنبال استفاده از مطالب و فایل های سایت شما خواهند بود. برخی ها فایل هایی مانند تصاویر را بدون اینکه در سرورهای سایت خود آپلود کنند، از طریق سایت شما فراخوانی می کنند. به بیانی ساده تر پهنای باند سایتتان مصرف خواهد شد، بدون اینکه بازدیدی از سایت شما صورت گیرد.
به همین دلیل می توان با فعال کردن Hotlink Protection جلوی چنین کپی کاری هایی را گرفت و از مصرف بیهوده منابع سرور جلوگیری کرد.
۱۸- استفاده از افزونه گالری تصاویر سریع
اگر یک وب سایت نمونه کار دارید، قطعا از تصاویر با کیفیت بالا استفاده خواهید کرد و برای نمایش آنها به یک افزونه گالری تصاویر نیاز پیدا خواهید کرد تا بتوانید به بهترین شکل ممکن نمونه کارهای خود را به نمایش بگذارید.
مانند افزونه اسلایدر در این مورد هم باید به دنبال افزونه ای باشید که سرعت خوبی داشته باشد تا موجب کاهش سرعت سایتتان نشود.
معرفی ۲۵ افزونه ضد اسپم در وردپرس – بخش دوم